Je Moeder vraagt raak: Nicolas Jaar

Vorige week zat de zoon van Je Moeder met Nicolas Jaar aan tafel. Je Moeder is al fan van ‘Nico’ sinds die Resident Advisor-podcast op de deurmat viel op 14 juni 2010. Het was de ontdekking van het jaar. Zondag speelt hij op Pitch Festival. Kopje thee Nico? Koekje erbij? Want Je Moeder wil nog wel wat weten.


Credits: Pascal Montary/ClownAndSunset

Nicolas, jij moet ongeveer het drukste baasje van New York zijn. Vertel, hoe combineer je school, Europese tours, muziek maken en een label runnen?
‘Ik tour alleen als ik vrij ben van school. Op die manier is het goed te combineren. Maar ik ben wel blij dat het zomer is, want dan kan ik lekker veel gigs doen. Anders was ik ook niet hier natuurlijk. Daarnaast werk ik hard aan een paar releases van artiesten op mijn Clown & Sunset-label. In de herfst kun je veel nieuwe dingen verwachten. Houd vooral Acid Pauli in de gaten, dat is echt een vet album aan het worden. En we doen een compilatie van mij met wat nieuw werk erop, voor het eerst sinds Space Is Only Noise. Ondertussen ben ik aan het denken over een tweede album, waarvan ik denk dat het eind 2012 uitkomt. Voor die tijd? Een live-album. Dat gaat gebeuren. En remixes van Missy Elliott en The Blow.’

Is dat niet te veel?
‘Nee, voorlopig levert dit bestaan alleen maar kicks op.’

What My Last Girl Put Me Through is het lievelingsnummer van Je Moeder. Dat gaat diep, wat heeft dat meisje met je gedaan?
‘Waar heb je dat nummer gehoord? Het komt deze maand pas uit op vinyl.’

Dat is het eerste nummer in je XLR8R-podcast
‘Dat is waar ook, vet dat juist dat die track je favoriet is. Het liefst maak ik melancholische muziek, daar kan ik mijn ziel in kwijt. Ik zou nooit een nummer ‘just for fun’ kunnen maken, dat zit niet in mijn aard.’

Wil je nog iets kwijt over je moeder?
‘Ooit in mijn leven wil ik nog eens een nummer mét haar maken. Werken met niet-muzikanten levert frisse ideeën op.’

Waar kunnen mensen naartoe als ze meer van je willen weten?
‘Zondag half drie in de Gashouder of naar mijn website, MySpace, SoundCloud of APE Magazine.

Dit vind je vast ook leuk:


Geef commentaar | Deel op Twitter / Facebook |
Post Tags: , , , ,© Copyright 2012 Je Moeder . Bedankt voor dit bezoek!